суботу, 7 листопада 2015 р.

Результати виборів

Поки що не в Миколаєві - даних нема. А от, скажімо, по Очакову є: http://www.cvk.gov.ua/pls/vm2015/PVM057?PID112=30&PID102=8115&PF7691=8115&PT001F01=100&rej=0&pt00_t001f01=100



Корисно подивитись для того, щоб зрозуміти нову систему. Логіка розподілу міст в Очаківській раді така, що, скажімо, від другого округу пройшло аж два депутати, а від якогось іншого - жодного.

По-перше, ті кандидати, що очолюввли список, вони закріплення не мали. А по-друге, пройшли ті кандидати, що мали відносно високий відсоток голосів (приміром на тому ж 2 окрузі). А там, де багато різних партій поділили електорат на дрібні сегменти і взяли однаково маленький відсоток - такі округи залишились без власного депутата.

Так, депутат, що балотувався на тому чи іншому окрузі, може вважати його своїм. Але цей зв'язок не такий, як за старої системи, він непрямий, опосередкований. Цілком можливо, що на цьому окрузі в обраного кандидата нема абсолютної більшості голосів. І, зрештою, кандидат, що одержав на цьому окрузі співмірну кількість голосів, цілком справедливо може вважати себе підтриманим виборцем, він може вважати себе у певному розумінні заступником депутата чи громадським уповноваженим, як хочте.

Такий от у нас цікавий тепер порядок склався.

Немає коментарів:

Дописати коментар